Product maintenance and Warranty

Поддръжка и търговска гаранция

ТОВА Е ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ВАШЕТО БИЖУ! МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ Я ВНИМАТЕЛНО И Я ЗАПАЗЕТЕ ЗА БЪДЕЩИ СПРАВКИ!

 

*МАТЕРИАЛИ: Бижутериен океан EL GRADO предлага на своите клиенти богато разнообразие от стилове и бижутериен дизайн, от благородни метали, стомана и други ювелирни сплави, позлатени, посребрени, с родиево покритие и други, отговарящи на всички европейски норми и изисквания.

*КАЧЕСТВО: Сертификатът EL GRADO на всяко закупено бижу от верига бижутерийни бутици EL GRADO гарантира високо качество на изработка на всяко изделие, както и задължителния държавен анализ, контрол и маркировка на всички изделия от благородни метали със съответния щемпел за титър на метала – сребро 925, злато 585 (14 карата), злато 750 (18 карата). В него е оказан съответния грамаж на изделието, и видове камъни ако има такива, скъпоценни или полускъпоценни, заедно с техния каратаж.

 

ИНСТРУЦИИ ЗА ПОДДРЪЖКА, ПОЧИСТВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ВАШЕТО БИЖУ

* ГРИЖА ЗА ПРОДУКТА: Внимателно почиствайте бижутата си от прах и наслоявания с мека, суха, немъхеста памучна кърпа. При изделия включващи кожа, каучук, дърво, корал, перла, седеф, емайл, меки порести или ластични елементи, почиствайте без натиск или обтягане!!! Редовно преглеждайте състоянието на Вашите бижута! Усетите ли разхлабване на камъка на Вашето бижу, изразяващо се в леко играене на камъка в гнездото му, незабавно посетете бижутер, който да укрепи камъка, преди да сте го изгубили!!! Не се опитвайте да почиствате сами Вашите бижута в домашни условия чрез изваряване и търкане с абразивни материали!!! Това може да унищожи изцяло Вашето бижу!!! Препоръчваме Ви да ги занесете поне веднъж годишно в специализирано бижутерско ателие, където ще бъде приложена професионална грижа.

*СЪХРАНЕНИЕ: Когато няма да употребявате дадено бижу за по-дълго време, съхранявайте го в подходящи бижутерийни кутии, в които всяко бижу има свое собствено гнездо. Триенето на едно бижу в друго води да съсипването на тяхната повърхност, или избиване на техните камъни. Не дръжте своите бижута близо до силни топлинни или светлинни източници, чието въздействие може да влоши качеството им: радиатори, печки, каминни лавици, греещи настолни и нощни лампи и други, както и на продължително излагане и напичане под пряка слънчева топлина, сауни и други силни топлинни източници, което може да доведе до обезцветяване или отлепяне на камъни, разграждане на различните укрепващи смоли и емайли, както и напълното унищожаване на бижуто, без възможност то да бъде възстановено.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА, ПОДДРЪЖКА, ПОЧИСТВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ВАШЕТО БИЖУ

1. Отнасяйте се с повишено внимание към Вашите бижута. Никога не нанасяйте удар по каквито и да било повърхности на Вашето бижу. Това ще доведе до надраскване и нараняване на неговата повърхност, а при изделията с камъни и емайли – до изкривяване и разхлабване на захвата на камъните и емайлите и ще допринесе за евентоалното им последващо избиване или отлепяне! Пазете ги от очукване, рязко закачане и изкривяване!

2. Пазете бижутата от изпускане върху твърда подова настилка, което освен до деформация, може да доведе до избиване или отлепяне на техните камъни и емайли, както и евентуално тяхното счупване! Металите, камъните и емайлите не притежават еластичност, която да спаси бижуто от нараняване или счупване при падане.

3. Не се къпете с Вашите бижута. Не ги ползвайте в басейни, сауни, джакузи, поради опасност от трайни патини или отлепяне и изпадане на камъни и емайли, както и от контакт с различни химикали, които не само променят цветовете на някои камъни и емайли, но могат да допринесат за отлепяне на седефи, емайли и камъни вградени с помощта на специални смоли и in-lay техники.

4. Не носете Вашите бижута при посещение на фризьор, при процедури като къдрене, боядисване, нанасяне на лак за коса и други химически препарати с неустановена съвместимост на съставките им със среброто и златото и техните примеси! Обилното отделяне на телесни течности понякога също води до образуване на трайни патини.

5. Бижута съдържащи еластични елементи, сатен, велур, кожа и каучук, и синджири не търпят рязко дърпане, защото се късат. Пазете от закачане!!!

6. Избягвайте контакт на Вашите бижута с перилни, козметични и други препарати – сапун, кремове, парфюми – водещи до трайни патини и петна. Не перете, не мийте чинии и сваляйте Вашите бижута при изпълнение на домакинските Ви задължения. Тези дейности допълнително излагат на риск Вашите бижута!

7. Вдигането на тежки предмети и активна дейност във фитнеса могат да деформират Вашето бижу, както и да създадат трайни надрасквания и изкривяване на халките на Вашите пръстени или закачане и късане на Вашите синджири, гривни, обици, и други.

Убедени сме, че ако спазвате тези инструкции за употреба, поддръжка, почистване и съхранение, Вашите бижута ще се радват на дълъг и щастлив живот заедно със своите собственици и ще бъдат избегнати негативни емоции и загуби.

Всеки последващ ремонт на повредено по вина на клиента изделие, поради неспазване на горните инструкции, е за негова сметка, освен ако управителят не прецени друго.

Ремонтът се извършва за срок от 14 до 30 работни дни, когато той е възможен.

Замени са възможни до 7 работни дни след покупката на изделието, ако не е носено и е в перфектно състояние със запазени опаковка, етикет и сертификат, и единствено при предоставяне на оригинален касов бон за покупка или фактура. Не се заменят изделия със скъпоценни камъни поради опастност от злоупотреби и наложителна допълнителна лабораторна експертиза която трябва да бъде заплатена от клиента при предварително негово съгласие за това.

 

ГАРАНЦИЯ И ПОПРАВКА

В случай, че Вашият продукт покаже дефект по отношение на материала или обработката, Ви предоставяме двугодишна, лимитирана гаранция, що се отнася до дефектите по материала и обработката, считано от датата на покупката. Нашата гаранция е валидна при представяне на сертификат EL GRADO на съответното изделие, който е неразделна част от договора за покупко–продажба и при условие, че са спазени инструкциите за употреба, грижа и съхранение. Рекламацията, която фирмата поема е в съответствие с член 120 от Закона за защита на потребителите. След изтичане на гаранционния период Ви предлагаме като услуга ремонт за изделията при съхранени основни части и камъни, ако ремонта е практически възможен. Изключение на нашата гаранция са дефекти, които са предизвикани в следствие на злополука, неправилно боравене, небрежност, неправилна употреба, грижа и съхранение, опит за самостоятелна поправка, и естествено износване. Оценката на причините за дефектите се прави от специалисти на фирма EL GRADO. Нашата гаранционна услуга включва възстановяване чрез поправка или размяна с идентичен или еквивалентен елемент. Решението за това се взима от управителя на фирма EL GRADO. Поправките предполагат ювелирно-занаятчийска изработка, както и наличие на необходимите оригинални компоненти и камъни. Представените гаранционни услуги важат изключително. Изключителните права по отношение на продажбата на потребителски стоки на крайни потребители съгласно приложените Национални разпоредби не са засегнати от тази гаранция. Освен това фирма EL GRADO не поема никаква гаранция за евентуални други щети.

За повече информация моля обърнете се към оторизиран търговец на бижута EL GRADO.

 

*ИНФОРМАЦИЯ

Ако желаете по-подробна информация за фирма EL GRADO и други нейни продукти може да ни посетите на интернет адрес: www.elgrado-jewellery.com

Благодарим Ви, че ни предпочетохте!